Rapport från årsmötet

Årsmöte.

Varola-Vretens hembygdsförening har haft årsmöte i Varolas hembygdsgård. Ordförande Jan-Olof Harrysson hälsade välkommen samt valdes att leda mötesförhandligarna med Ewa Broo som sekreterare. Styrelsens utseende för år 2015: ordförande Jan-Olof Harrysson. Fredrik Posse, Rune Eriksson, Jan-Erik Eriksson, Siegenot Siegert, Monica Svensson. Till dataansvarig valdes Kurt Persson. Enligt årsberättelsen har 2014 innehållt många olika aktiviteter. Grandans i bygdegården, ett intressant studiebesök hos Widefalk i Tibro. Torpinventering har gjorts under våren. Spelkvällen i juli drog som vanligt många besökande spelemän. Vretens ångsåg var i gång den 9 aug. Årets bussresa tillsammans med Värsås Hbf gick till bl.a. Askersund, Stjernsund och Zinkgruvan. Hembygdsföreningen har medverkat vid Varola skolas 130-års jubileum och Varola Kyrkas 150-års jubileum.

I hembygdsgården har under hösten ordnat Cafékvällar med olika teman. Julmarknad med brödbak hölls traditionsenligt i dec. arbetet med det digitala arkivet har fortsatt under året och arkivrummet har färdigställts. Föreningen har deltaget i kommunens samarbetsträffar samt på Västergötlands Hembygdsförbunds årsstämma. Boulespelarna i Varola har deltagit i Vätterklotet, spelat VarolaMästerskapet (VM), samt mött andra klubbar. På vintern spelar man i Skövdes Boulehall.
20150305_201425

Efter förhandlingar och kaffe berättade Kurt Persson om ett spännande forskningsarbete om ursprunget till en gammal kyrkotaksmålning, var har den suttit från början, vem var kyrkomålaren, när gjordes den? Därefter visades filmen från Varola kyrkas 150-års jubileum.

Det här inlägget postades i Har hänt på bögda. Bokmärk permalänken.