Årsmöte 2 mars-17

årsmötetVarola/Vretens Hembygdsförening har haft årsmöte. Ordförande Jan-Olof Harrysson hälsade välkommen samt valdes att leda mötesförhandlingarna.

Styrelsens utseende för år 2017: Till ordförande valdes Jan-Olof Harrysson, sekreterare Ewa Broo. Övriga styrelsemedlemmar: Jan-Erik Eriksson, Rune Eriksson, Fredrik Posse, Monica Svensson, till nya styrelsemedlemmar valdes: Ingrid Svan och Kurt Persson som även är dataansvarig. Siegenot Siegert avtackades med blommor för ”lång och trogen tjänst” i styrelsen.

År 2016 innehöll många olika aktiviteter: Grandans. Bakluckeloppis.Bussresa ill Garnisionsmuseet i Axvall tillsammans med Värsås HBF.Filmvisning med popcorn och varmkorv för bygdens barn. Våffeldag med Boulspel. Studiebesök på Häljestams Brandkårsmusée. Spelmanskväll. Friluftsgudstjänst. Havre har mejats och bundits till fina kärvar till försäljning på julmarknaden.

Ett antal Café-kvällar har genomförts med bl.a. Stig Andersson som berättade om den smalspåriga järnvägen. Ted Rosvall berättade och visade hur man söker emigranter. ett försök med ”Melodikryss” blev uppskattat.

Hembygdens År Uppmärksammades genom att vi hade en Hembygdsdag tillsammans med Värsås HBF i Varola. Det bakades brod, kärnades smör, mustades äpplen allt på gammeldags vis, samt försäljning av närodlat. Dagen avslutades med underhållning av Astin, Ljungberg och Granström.

Att spela Boule i Varola är vida populärt.

Föreningen har deltagit i kommunens samarbetsträffar samt i Västergötlands Hembygdsföbunds årsstämma.

Efter förhandlingar och kaffe informerade Kurt Persson om arbetet med tidskriften ”Varola Förr och Nu”.

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.